Hva du kan forvente som tannhelsesekretær på deltid

Hva du kan forvente som tannhelsesekretær på deltid

Det er mange grunner til at noen ønsker å bli tannhelsesekretær på deltid:

  • Det er en god måte å tjene penger ved siden av mens man studerer
  • Du kan for det meste finne arbeid i enhver by
  • Man får godt betalt

Men hva slags arbeid gjør en tannhelsesekretær? Hvilken utdanning må man ha for denne jobben? Og hvordan finner man en god deltidsjobb som tannhelsesekretær?

Dette, og mer, får du svarene på nå.

Hva slags arbeid gjør en tannhelsesekretær?

En tannhelsesekretær, også kalt tannlegeassistent, er en person som bistår tannlegen med pasientbehandling. De kan utføre en rekke oppgaver, inkludert, men ikke begrenset til, å forberede pasienten på prosedyren, ta røntgenbilder og assistere under prosedyrer.

Generelt har en tannlegeassistent ansvar for å gi administrativ støtte til tannlegen og bistå pasienter med deres behov. Tannlegeassistenten vil vanligvis jobbe på et kontor, men de kan også jobbe på et sykehus eller annet medisinsk miljø.

Utdanningskrav for å bli tannlegeassistent

Ifølge Utdanning.no så må man ha fullført videregående opplæring for å kunne jobbe som tannlegeassistent. Dette inkluderer ett år med helse- og oppvekstfag, ett med helseservicefag, og ett med tannhelsesekretærfag. Når du er ferdig med videregående er du nødt til å søke autorisasjon fra Helsedirektoratet. På denne måten blir du kvalifisert til å gå inn i jobber som tannhelsesekretær.

Hva er ferdighetene jeg trenger for denne stillingen?

En god assistenttannlege må ha følgende ferdigheter:

  • Gode mellommenneskelige ferdigheter. Du vil jobbe tett med pasienter og ansatte, så du må kunne samarbeide godt med andre.
  • En positiv holdning. Jobben din vil ofte innebære vanskelige oppgaver, så du må ha en positiv innstilling til arbeidet for å kunne trives over tid.
  • Vilje til å lære nye ting. Du vet kanskje ikke hva jobben din innebærer når du begynner, så du bør være villig og ivrig etter å lære nye ferdigheter som kan hjelpe deg i karrieren.
  • Grunnleggende datakunnskaper. Du trenger grunnleggende datakunnskap for at kontorprogramvaresystemer og utstyr skal fungere skikkelig; dette er en nødvendig ferdighet for enhver profesjonell innen tannbehandling i dag.

Hvordan finne deltidsjobb som tannlegeassistent

Nå som du vet hva du kan forvente av en jobb som tannhelsesekretær, har vi skrevet ned noen råd som kan hjelpe deg med å finne en god deltidsjobb.

Det første du må gjøre er å være sikker på at du har en klar forståelse av hva du ønsker. Det hjelper å vite hva målene dine er innen yrket og hvordan du kan nå dem. Skriv dem ned slik at du kan gå tilbake til dem senere.

Det andre trinnet er å finne en jobb i et selskap som tilbyr den typen arbeidsmiljø og kultur som passer din personlighet og livsstilsbehov. Du bør også tenke på selskapets verdier, da de vil påvirke hvordan du føler for selskapet.

En tannklinikk sine verdier kommer frem på ulike måter. Du vil kunne se om de verdsetter…

  • innovasjon ved at de kjøper det mest moderne tannlegeutstyret
  • kommunikasjon ved at de går ut av sin vei for å hjelpe familier med å hindre at barnet deres får tannlegeskrekk
  • mangfold ved at de har en stab bestående av menn og kvinner av alle aldersgrupper og etnisiteter

Du vil også kunne se tannklinikken sine verdier gjennom ting som helhetlig kundeomsorg, ikke bare i forbindelse med behandling, men også andre ting som påvirker hvor behagelig kunden sin opplevelse blir. Dette er en av grunnene til at Sentrum Tannlegesenter har blitt en av de største klinikkene i Oslo, den store fordelen er at du kan kombinere tannlegebesøket med sentral handletur på Grønland. Alt mens du har gratis parkering noe pasientene setter stor pris på.

Når du som tannlegeassistent søker jobb som ekstrahjelp, er tannklinikkens verdier en av de første tingene du bør se på, da dette er noe som snakker til noe dypere i oss; noe det er vanskelig å overse over tid.

Det tredje trinnet er å undersøke selskaper ved å spørre venner, familiemedlemmer eller kolleger om anbefalinger. Du kan også søke etter selskaper på LinkedIn eller gjennom Google-søk. Sørg til slutt for at bedriften har en ledig stilling før du søker på den!

Med denne kunnskapen er du klar for å finne deg jobb som tannhelsesekretær på deltid – og kanskje heltid etter hvert!