Nytten av å være ekstrahjelp

Å være en ekstrahjelp i en bedrift er en fin mulighet for nyutdannede i markedet til å få erfaring på arbeidsplassen og tjene litt penger samtidig. Dessuten er det mange stillinger som ikke krever høyskolegrad eller tidligere erfaring innen bransjen.

Sant, du får kanskje ikke de samme godene som fulltidsansatte nyter godt av (og har fortjent). Du ønsker deg kanskje sykepenger, forutsigbare arbeidstider, eller et høyere lønnsnivå. Men for øyeblikket må du nøye deg med de mindre materielle godene du har ved å være ekstrahjelp i et selskap. Disse skal vi ta for oss nå.

Som ekstrahjelp får du en fot innenfor bransjen

Når du først får muligheten til å jobbe i et selskap som er innen den bransjen du ønsker å jobbe i, så er det viktig å ikke bli utålmodig. Du må ofte jobbe i noen måneder – kanskje til og med et år eller to – før du tar noen bemerkelsesverdige fremskritt i din karriere.

Denne perioden byr på gode muligheter til å bli kjent med ulike ansatte, bedrifter, og avdelinger på. Du vil bli utsatt for mye nytt og arbeidslivet ditt blir mer mangfoldig. Dette kan til og med føre til en mulighet for deg til å finne en jobb i selskapet du jobber frivillig i, så lenge du er tålmodig, nysgjerrig, og viser arbeidslyst.

Personen som har tilbudt deg denne stillingen er vanligvis ikke ansvarlig for å ansette folk på fulltid, så dette er en enkel måte for dem å få beina fatt med å ansette uten for stor risiko – når du har bevist at du kan gjøre jobben og gjøre den bra.

Som ekstrahjelp får du ofte mer ansvar i selskapet du jobber for

Bilde: https://unsplash.com/photos/KE0nC8-58MQ

Ettersom du begynner å komme deg inn i “gamet” og har lært å utføre de grunnleggende arbeidsoppgavene for stillingen du gikk inn i, kan det hende at ledelsen begynner å gi deg mer og mer ansvar. Hvis de ser at du håndterer jobben på en god og selvstendig måte, uten mye behov for overvåkelse, blir de mer trygge på å gi deg mer ansvar.

Det betyr at du får oppgaver som du kanskje ikke har klart før eller som var for kompliserte til at du kunne klare de selv. Dette ekstra ansvaret kan være med på å gjøre jobben mer interessant for deg, slik at du gjerne blir inspirert til å jobbe hardere og gjøre ditt beste for å skape gode resultater.

En ekstra fordel som følger mer ansvar er at det etter hvert vil gjøre deg mer og mer uunnværlig. Jo flere og mer kompliserte oppgaver du får til å utføre selvstendig, jo mer vil ledelsen ønske å beholde deg, gitt at det tar så mye tid og ressurser å lære opp noen nye til å lære de samme oppgavene. Dette er en bra ting for både deg og ledelsen.

Som ekstrahjelp får du en god start på karrieren din

Alt i alt vil ditt initiativ som ekstrahjelp være med på å gi deg en god start på karrieren din. Det vil gjøre det lettere for deg å avansere til nye nivåer, få mer ansvar – og med det ansvaret, de mange godene som kommer med en velutviklet karriere.