Skal stillinger som ekstrahjelp tas med i CV?

Bør ekstrahjelp-stillinger tas med i CVen?

Tittelen på dette innlegget belyser et spørsmål som vi fikk fra en av våre lesere, Rakel. Hun har i mange år jobbet som ekstrahjelp på ulike steder fra hun var ung, og under sin utdanning som miljøterapeut. Nå nærmer hun seg slutten av utdanningen, og lurer på om ekstrahjelp-stillinger bør tas med i CVen. Vi dedikerer derfor denne teksten til deg, Rakel, og andre lesere som lurer på det samme. 

Erfaringsmessig så er det mange lignende spørsmål folk lurer på, og vi kan koke dem ned til ett: “Hva bør jeg egentlig ha med i CVen, og hva bør jeg ikke ha med?” For å prøve å gi et tilfredsstillende svar kommer vi først til å svare på hovedspørsmålet for dette innlegget, før vi vil nevne et nyttig verktøy som kan gjøre det enklere for deg å vite hva som skal være med i CVen

Spørsmålet du bør stille deg

Det er med ekstrahjelp-stillinger som det er med mye annet i CVen; det finnes ingen fasit som alltid gjelder. På grunn av dette er du nødt til å bruke litt skjønn for å finne ut hva som vil være best for deg. I denne sammenheng vil vi foreslå et spørsmål som vil la deg komme nærmere svaret på din egen hånd: 

“Hvis jeg tar med disse ekstrahjelp-stillingene i CVen, vil det bidra med noe positivt og relevant?”

Hvorvidt svaret er ja eller nei, kommer an på et par ting. For det første, i hvilken grad din erfaring som ekstrahjelp har gitt deg relevant kompetanse innen fagfeltet du ønsker å søke deg inn på. For det andre, hvilke generelle egenskaper du har tilegnet eller finpusset som er nyttige, deriblant arbeidsetikk, tidsstyring, kommunikasjonsferdigheter, bygging av god arbeidskultur, og så videre. 

Hvordan du enkelt kan bygge en god CV selv

CVGuru er ansett som den mest seriøse aktøren innenfor det å skreddersy CV og søknad til nordmenn. De har nå over lang tid jobbet videre med konseptet sitt, og skal nå tilby muligheten til alle jobbsøkere som ikke har økonomi nok til å få hjelp av en profesjonell til å skrive. De har dermed laget en egen «CV-Bygger» hvor brukeren kan selv gå inn å nyte av kunnskapen som de har samlet over mange år som skribenter i bransjen.

Denne CV-Byggeren spør deg enkelt og greit om å fylle inn noen felt med informasjon, og basert på den informasjonen lages det automatisk en ny CV for deg. Du trenger ikke lenger å “ta det på sparket” og håpe at ting går bra ettersom at du fyller inn din arbeidserfaring, utdanning, og annen info. Med dette verktøyet blir det enklere for deg, ikke bare å vite om du skal ta med ekstrahjelp-stillinger i CVen, men også alle andre ting og tang som du funderer på.