Småjobber kan gjøres hvitt og skattefritt

Visste du at betaling for private småjobber i hjemmet, i hagen, på hytta eller på bilen kan være skattefrie småjobber?

Trenger du hjelp til å måke snø, lufte hunden, handle, rydde garasjen eller vaske huset, da kan du som privatperson betale inntil kr 6 000 pr. år til en eller flere personer uten å måtte levere lønnsoppgave eller skatte for det.

Skattefrie småjobber må tilfredsstille følgende krav:

  • Arbeidet må skje i tilknytning til ditt hjem eller fritidseiendom.
  • Utbetalt lønn kan ikke utgjøre mer enn kr 6 000 pr. person i året fra samme husstand.
  • Du betaler for småjobben som privatperson.
  • Den som utfører jobben kan ikke ha firma i samme bransje, eller ha den type jobber som sin hovedgeskjeft.

Så lenge alle disse kravene er oppfylt, vil ikke Skatteetaten beregne skatt av dette. Du trenger da heller ikke gjennomføre forskuddstrekk i utbetalingen. Fyll ut og levere et eksemplar av «Melding om lønnet arbeid i hjemmet» til arbeidstakeren samtidig med hver utbetaling. Du velger selv om du også vil sende melding til skatteoppkreveren, eller bare ta vare på den selv.

Les mer om lønnsarbeid i hjemmet her på Skatteetatens nettsider.

Den nye ordningen ble innført fra 1. januar 2015 med forenklet melding, og beløpet for skattefrie småjobber i hjemmet økte samtidig fra kr 4000 til kr 6000. Så nå er det enda enklere å la ungdom hjelpe deg med småjobbene med god samvittighet.

For småjobber som ikke utføres i tilknytning til hjem eller fritidseiendom, er grensen for skattefri lønn kr 1000 pr år.

På Ekstrahjelp får du tak i ungdom som ønsker seg en jobb

Om du ikke allerede har kontakt med nabogutten eller – jenta, så kan vi legge ut en gratis småjobbannonse for deg her på våre sider. Klikk deg inn på skjema for utleggelse av ledige jobber, fyll inn ønsket tekst og send inn. Raskt og enkelt. Ingen registrering påkrevd.

Over 52.000 ungdom har tidligere registrerte seg på Ekstrahjelp, med et sterkt ønske om å få en jobb. Det er mange som blir glade for å kunne tjene noen ekstra kroner ved å gjøre skattefrie småjobber for deg.

Photo by Filip Mroz on Unsplash

Photo by Filip Mroz on Unsplash