Småjobber kan gjøres hvitt og skattefritt

Av Ekstrahjelp, 21 . Januar 2016

Visste du at betaling for småjobber i hjemmet, i hagen, på hytta eller på bilen, kan gjøres hvitt og skattefritt?

Trenger du hjelp til å måke snø, lufte hunden, handle, rydde garasjen eller vaske huset, da kan du som privatperson betale inntil kr 6 000 pr. år til en eller flere personer uten å måtte levere lønnsoppgave eller skatte for det.

Lønn for småjobber er hvitt og skattefritt dersom:

  • Arbeidet skjer i tilknytning til ditt hjem eller fritidseiendom.
  • Utbetalt lønn ikke utgjør mer enn kr 6 000 pr. person i året fra samme husstand.
  • Du betaler som privatperson.
  • Den som utfører jobben ikke har firma i samme bransje.

Så lenge alle disse kravene er oppfylt, vil ikke Skatteetaten beregne skatt av dette. Du trenger da heller ikke gjennomføre forskuddstrekk i utbetalingen. Fyll ut og levere et eksemplar av «Melding om lønnet arbeid i hjemmet» til arbeidstakeren samtidig med hver utbetaling. Du velger selv om du også vil sende melding til skatteoppkreveren, eller bare ta vare på den selv. (Kilde: Skatteetaten)

Den nye ordningen ble innført fra 1. januar 2015 med forenklet melding, og beløpet for skattefri hjelp i hjemmet økte samtidig fra kr 4000 til kr 6000. Så nå er det enda enklere å la ungdom hjelpe deg med småjobbene med god samvittighet.

Om du ikke allerede har kontakt med nabogutten eller -jenta, så kan du legge ut en gratis småjobbannonse på Ekstrahjelp. Tjenesten er selvbetjent, men vi hjelper deg gjerne.

Ønsker du at vi skal hjelpe deg med å legge ut en annonse, så send en e-post til hjelp@ekstrahjelp.no eller ring oss på tlf. 95 89 98 06!

Vi har over 50.000 ungdom rundt i hele landet som står klare til å hjelpe, og som blir glade for å kunne tjene noen ekstra penger.

Hagearbeid