I ettertid av Vietnam

Av Nadja Marie Aarestrup, 28 . Desember 2016

Nadja Marie Aarestrup

Jeg er Nadja og jobber fulltid her på ekstrahjelp.no. Jeg liker å skrive, lese og reise. Mine blogginnlegg kommer til å omhandle mine erfaringer innenfor reise og økonomi, også tips om forskjellige ting!

Tidligere denne høsten skrev jeg dette innlegget om det å studere i Vietnam. Nå er semesteret over, og etter gode fire måneder i Asia, hvorav 10 uker av dem var i Vietnam gjennom Høgskolen i Oslo, har jeg kommet hjem til kalde Norge.

1. Semester

Jeg tok ett semester med Utviklingsstudier i byen Hoi An i Vietnam. Dette gir 30 studiepoeng til en bachelor så lenge man står på begge eksamenene man har. Man blir støttet av Lånekassen, og prisen er på 53.000.

2. Eksamen og hjemmearbeid

I forkant av studiet var det en oppgave som skulle leveres for å bli kjent med å skrive akademisk og studiet generelt. Så var det undervisning i rundt 7 uker, før gruppeeksamen begynte og man jobbet på grupper med 4-6 personer. Siste dagen av studiet var det innlevering, før det var tid for en tre ukers hjemmeeksamen. Jeg tok min eksamen på Bali.

3. Penger

Alt i alt er det ikke så mye man må bruke penger på, men det er mye man kan bruke penger på. Hoi An er kjent som en skredder by, og man kan skreddersy alt fra skjorter og dressbukser til kjoler og skjørt. Det er også mange gode restauranter, og et uteliv. Jeg anbefaler derfor å ha med lommepenger. 100 kr dagen er et godt utgangspunkt, men man vil noen dager bruke mer og andre dager mindre. Man må også lære seg å prute, for man blir ofte lurt!

4. Kulturforskjeller

Trafikk, varme og pruting bare man skal kjøpe en banan. Haugevis av mennesker, merkelige lukter og en sykt spesiell valuta. Det er mange store forskjeller, men det tok ikke lange tiden før alle tilpasset seg. Vi var jo tross alt rundt 50 fra Skandinavia, noe som gjorde alt mye lettere. Trekk pusten, ta til deg intrykkene og nyt det.

vietnam2

5. Internett

Det finnes internett så å si overalt. I Hoi An sentrum er det til og med gratis nett for alle i hele byen, det er ganske sykt egentlig. Man kan også kjøpe et SIM-KORT som koster…jeg er egentlig litt usikker på hva det egentlig skal koste, men jeg betale vel rundt 100-200 kr i måneden som var litt dyrt egentlig fordi jeg ble rippet off.

6. Alt i alt

Har du muligheten til å ta et år eller semester i utlandet, GJØR DET.

catu 2

Nadja Marie Aarestrup

Jeg er Nadja og jobber fulltid her på ekstrahjelp.no. Jeg liker å skrive, lese og reise. Mine blogginnlegg kommer til å omhandle mine erfaringer innenfor reise og økonomi, også tips om forskjellige ting!

Mer fra samme forfatter...