Ti tips til deg som skal på jobbintervju

Skal du på jobbintervju? Her har du ti tips.

1. Møt forberedt Lær litt om bedriften du skal på intervju til. Google og sjekk ut nettsidene. Også lurt å ta en tur innom Facebook-sidene, eller andre SoMe som bedriften bruker.

F.eks. Skal du på jobbintervju til en klesbutikk: Hvor mange butikker er det i Norge? Hvordan klær selger de? Er det et norsk merke? Hvor er hovedkontoret?

2. Gi et godt førsteinntrykk. Møt i god tid, heller ti minutter før enn etter. Ha på deg et nøytralt antrekk. Smil og hils på arbeidsgiver med et fast håndtrykk. Sett deg i stolen med rak rygg og hold blikkontakt med personen som intervjuer deg, du vil da virke mer selvsikker.

3. Ikke bry deg om at du er nervøs – nervøsitet er helt naturlig. Tenk på hvor heldig du er som skal på intervju!

4. Vær deg selv og vær ærlig! Ikke tilpass svarene dine ut ifra hva du tror arbeidsgiveren ønsker å høre. Ingen liker falske mennesker.

5. Vit hva du skal svare på spørsmål om hvorfor du søkte på jobben, hva du kan bidra med i bedriften, hvordan du er som person(gode/dårlige sider) og hva du har gjort tidligere.

Les også: Noen jobbintervju spørsmål er mer vanlige enn andre – se dem her!

6. Prøv så godt du kan å svare på alle spørsmål uten å svare «vet ikke» eller bare «ja/nei».

7. Vis at du er tydelig interessert og motivert for jobben uten å virke for smiskete. Fremhev dine egne gode egenskaper.

8. Vær offensiv, still spørsmål. Om bedriften, sjefen eller jobben. Det viser at du er interessert.

9. Unngå å snakke nedsettende om tidligere arbeidsgivere, og ikke la deg provosere. La heller tidligere arbeidsgivere være en erfaring. Kommer det spørsmål om tidligere jobber, si litt om hva du lærte og hvordan det du lærte kan ha en positiv innvirkning i den jobben du nå søker.

10. På jobbintervju er det lov å skryte litt av seg selv, men ikke overdriv!

Lykke til på jobbintervju!

Foto: unsplash.com @jdsimcoe

Foto: unsplash.com @jdsimcoe