Skal du ha bilde på CV’en?

Før var det nesten ingen som hadde bilde på CV’en. Du ble sett på som litt vel PR-kåt, eller tatt for å være amerikansk om du hadde bilde på CV’en. Nå er det vanlig med bilde.

Vi anbefaler bilde på CV’en

Når en potensiell arbeidsgiver skal ansatte en ny person, så ønsker han å vite så mye som mulig om jobbsøkeren. Et bilde kan gi et inntrykk av hvordan en person er. Selv om de fleste vet at inntrykket mange ganger kan være helt feil, liker folk å ha mulighet til å gjøre seg opp en mening.

I motsatt fall, uten bilde, kan en potensiell arbeidsgiver synes det er rart, og få et negativt inntrykk av deg.

Så vi anbefaler bilde på CV’en, men ikke for enhver pris. Har du ikke et passende bilde, så dropp bilde. Eller enda bedre, be en venn, mor eller far, om å få tatt et fint bilde av deg. (Søker du jobber etter endt studier anbefaler vi deg å koste på deg en tur til fotograf.)

Velg et nøytralt bilde

Photo by Marion Michele on Unsplash

Photo by Marion Michele on Unsplash

Et nøytralt bilde er det beste for CV’en. (Da tar vi et forbehold om at du ikke søker jobb som klovn, stripper eller stuntmann:-)

Et nøytralt bilde er et seriøst og representativt portrettbilde, hvor du ikke vise for mye private saker. Både cleavage og biceps, ølflasker og champisglass, solbriller og katten din er private saker som ikke ikke er kult på et CV-bilde. Ta heller på deg et fint smil og en god holdning.

Sjekk hvilke bilder som finnes av deg på nettet

Og like viktig som å velge riktig bilde på CV’en, er å sjekke hva som dukker opp når du googler navnet ditt. Ja, for du kommer til å bli googlet.

Bilder på nett kan lett ødelegge det inntrykket av deg som du prøver å skape gjennom en fin og ryddig CV.

Finner du bilder eller annet innhold som du ikke klare å få fjernet selv, så kan du kanskje få hjelp av Slettmeg.no – en gratis råd- og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. 

Om oss

 

Ekstrahjelp har laget en enkel, men profesjonell CV mal med plass til bilde, som du kan laste ned her. Klikk deg inn, så har du en CV klar på bare noen få minutter.

Les også: Fem CV-tips for ferskinger

No Responses

  1. Pingback: Skrive CV 10. januar 2019