Dette er det ikke lov å spørre om på intervju

Det er ikke alt det er lov å spørre om på intervju. Flere paragrafer i både Arbeidsmiljøloven, Likestillingsloven og Diskrimineringsloven omtaler spørreforbudet.

Med mindre det på forhånd foreligger særlige begrunnelse knyttet til stillingens karakter eller formålet for virksomheten, er det ikke lov å spørre om følgende saker:

  • Graviditet, adopsjon og famileplanlegging
  • Religiøse og kulturelle spørsmål
  • Seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk
  • Politiske spørsmål og medlemskap i arbeidstakerorganisasjoner
  • Helseopplysninger

Det er ikke bare forbudt å spørre direkte om disse sakene. Det er heller ikke lov å innhente opplysninger om dette på annen måte.

Les mer om dette på nettsidene til Likestillings- og diskrimineringsombudet

Vær uansett forberedt

Selv om det er forbudt, er det ikke en selvfølge at alle arbeidsgivere unnlater å stille spørsmål om disse sakene. Det kan derfor være lurt å tenke gjennom på forhånd hva du ønsker å si og hvordan du vil reagere, om du blir stilt et spørsmål det ikke er lov å spørre om på intervju.

Et svar som «jeg opplever ikke at det er relevant for jobben jeg skal utføre» kan for eksempel være et reflektert og passe nøytralt svar.

Hvis du opplever at en potensiell arbeidsgiver bryter spørreforbudet, eller du på annen måte føler deg diskriminert, så kan du ta kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Les også: Ti tips til deg som skal på jobbintervju

Det er ikke lov å spørre om seksuell orientering på intervju

Det er ikke lov å spørre om seksuell orientering på intervju (foto fra Unsplash.com)