Fra julehjelp til sommerjobb – tips til hvordan du fikser sommerjobb neste år

Det er mange butikker som søker etter julehjelp nå. Har du tenkt på et en slik ekstrajobb kan hjelpe deg med få sommerjobb neste år?

Varehandelen er en av de største næringene i Norge med tusenvis av ansatte. Mange av de ansatte i varahandelen er deltidsansatte og ekstrahjelpere, men det er fortsatt mange faste ansatte som skal ha sommerferie.

Når de faste ansatte skal ha ferie er det mer effektivt for butikkledelsen å gi sommerjobbene til dem som allerede er ansatt som ekstrahjelpere og deltidsansatte. Da sparer de både tid og penger på å unngå ekstra runder med rekruttering og opplæringen.

Det samme gjelder for serveringsbransjen, men der opprettes det i større grad egne sommerjobber for å dekke opp for økt omsetning i sommermånedene.

Tips til hvordan du lettere kan få sommerjobb:

  • Finn deg en ekstrajobb allerede nå i høst
  • Takk ja til ekstra jobbing når du blir spurt
  • Gi beskjed til sjefen din allerede like etter jul at du gjerne vil ha sommerjobb
  • Vær fleksibel med avvikling av egen ferie

Med andre ord, er du villig til å jobbe ved siden av skolen, før jul eller resten av året, så er sjansene større for at du også har fikset deg en sommerjobb til neste år.

Les også: Ingen ledige jobber der du ønsker? Send en åpen søknad!

Skulle du likevel ikke være interessert i å jobbe resten av året, så er det i hvert fall viktig å begynne å søke sommerjobb allerede i januar. De fleste bedrifter planlegger ferieavviklingen i god tid, og de beste jobbene blir raskt besatt.

Photo by William Stitt on Unsplash

Photo by William Stitt on Unsplash