Ingen ledige jobber der du ønsker? Send en åpen søknad!

En åpen søknad er en jobbsøknad du sender til en arbeidsgiver uten at de har utlyst en ledig stilling.

Er det et spesielt sted du drømmer om å jobbe? Men de har aldri ledige jobber… Da kan du med fordel sende inn en åpen søknad, mange jobber blir nemlig besatt uten annonsering i forkant.

Noen ganger haster det veldig for en arbeidsgiver å få en ny person på plass. De har ikke tid til å gjennomføre en hel ansettelsesprosess. Sjefen spør da gjerne andre medarbeidere om de kjenner noen som kan være interessert i jobb, eller de ser igjennom søkerbunke fra forrige ansettelsesrunde.

Noen arbeidsgivere ber om åpne søknader

Nettopp for å spare tid dersom behovet for nye ansatte skulle oppstå plutselig, så er det også flere arbeidsgivere som ønsker seg åpne søknader. De har ingen ledige jobber akkurat nå, men sier selv at hvis du sender inn en åpen søknad vil den bli vurdert så fort behovet oppstår.

Espresso House er et av selskapene som ønsker en åpen søknad velkommen dersom du ikke finner en ledig stilling som passer for deg.

REMA 1000 ber også om åpne søkader flere steder i landet, som her Åpen søknad for REMA 1000 Nadderud og Åpen søknad for REMA 1000 Lynghaugparken. Merk at disse er rettet mot enkeltbutikker, og har søknadsfrister (både veldig lange frister og noen korte da).

Det samme gjør Gresvig, med G-Sport og G-MAX, som her Åpen søknad G-Max Hamar.

7-Eleven ber bl.a. om åpen søknad til 7-Eleven Munkegata, Trondheim.

Teknikmagasinet legger alle åpne søknader inn i en egen kandidatbase, og går derfor bredt ut og ber om Åpen søknad Selger på vegne av alle sine butikker.

Vet du om andre som ønsker seg åpne søknader, send oss gjerne et tips så deler vi med alle🙂

Tips til en god åpen søknad

  • Vær personlig! Gi arbeidsgiveren en grunn til å huske nettopp deg når de senere har et behov for flere ansatte.
  • Fortell hvorfor du er så interessert i å jobbe for akkurat dem! Alle setter pris på å være ønsket.
  • Tilpass søknaden til jobben – du må virkelig vise at dette betyr noe for deg og at du har tatt deg god tid til skrive søknaden.
  • Hvis du ikke allerede kjenner arbeidsplassen godt, sjekk innom nettsidene, Facebook og andre sosiale medier de er aktive på for å se hva de er opptatt av. Da kan du sette riktig tone i søknaden og snappe opp ord og uttrykk de kanskje bruker.

Les også: Hvordan skrive jobbsøknad

Photo by rawpixel on Unsplash

Photo by rawpixel on Unsplash