Glem søknadsfristen – søk på jobben med en gang!

Uansett om det står søknadsfrist om tre uker, eller søknadsfrist «snarest», har du virkelig lyst på jobben så må du søke med en gang!

I en stillingsannonse er det enten oppgitt en konkret søknadsfrist eller så står det søknadsfrist «snarest». Er det oppgitt en søknadsfrist, så skal arbeidsgiver i utgangspunktet vente med å behandle søknadene til fristen er utløpt.

Men når en bedrift har en ledig jobb, så betyr det som regel at de trenger folk så fort som mulig. Noen lar seg derfor friste til å se igjennom søkebunken etterhvert som søknadene kommer inn. Og ser de en god kandidat, så kan det godt være at de kaller inn til intervju før søknadsfristen er utløpt.

Stillingsannonser kan bli fjernet før søknadsfrist

– Kan dere være snille og fjerne stillingsannonsen vår? Ja, men søknadsfristen har jo ikke gått ut ennå…. Stemmer det, men vi har allerede fått tak i en ny ansatt.

Hos Ekstrahjelp får vi ofte slike henvendelser fra bedrifter. Stillingsannonsene legges ut slik at de automatisk slettes ved søknadsfristens utløp. Men er stillingen besatt før den tid er det uansett ingen vits i å la annonsen bli liggende tiden ut.

At annonser blir fjernet før søknadsfristens utløp er ikke noe vi er veldige glade for. Det er kjipt for andre jobbsøkere som kanskje har jobbet med søknaden sin i flere dager- De tenker at de fortsatt har god tid på seg før søknadsfristen går ut. Så plutselig finner de ikke lengre annonsen.

Å fjerne stillingsannonser før søknadsfristen, er dessverre en praksis som er mer utbredt for jobber som passer for ungdom og studenter. Ikke alle arbeidsgivere følger da vanlig skikk og bruk når de ansetter. Særlig ikke når behovet for å få et nytt menneske på plass er stort – og haster.

Uansett søknadsfrist – send søknaden med én gang!

For å sikre at nettopp din søknad blir vurdert, så anbefaler vi deg å sende den med en gang. Ser du en jobb du kunne tenke deg. Ikke vent med å oppdatere CV’en. Skriv søknaden med det samme, og send den i god tid før søknadsfristen.  Jobben du må gjøre er like stor uansett, så ingen grunn til å utsette.

Og står det søknadsfrist «snarest»er det i hvert fall ingen tvil. Søknader vil da bli behandlet fortløpende. Og jo raskere du sender inn, jo større er sjansen for at du får din søknad behandlet på en skikkelig måte. Det øker dine sjanser for å få jobben.

Du finner også flere gode jobbsøkertips på våre SØKE JOBB sider.

Ekstrahjelp er en gratis jobbsøkertjeneste for deg som er ung. Klikk deg inn på LEDIGE JOBBER på hovedmenyen. Velg fylke, kommune eller by for å se jobber i ditt område.

Photo by Jazmin Quaynor on Unsplash

Photo by Jazmin Quaynor on Unsplash14