Fem CV tips for ferskinger

Ikke like greit å skrive CV når du mangler både arbeidserfaring og utdannelse. Her får du fem CV tips som gjør det lettere for deg.

1. Elevrådsarbeid, komitémedlem eller jobbet som  frivillig

Har du drevet med elevrådsarbeid, eller vært medlem av festkomiteen eller andre grupper på skolen så har du erfaringer ikke alle andre har. Det samme gjelder også deg som har vært frivillig for en organisasjon, på festival eller et idrettsarrangement. Det viser at du er engasjert og tar på deg ansvar. Alle sånne verv eller oppgaver du har gjort bør være med på CV’en!

2. Kaptein på laget – eller andre sportslige prestasjoner

Har du vært kaptein på laget, eller fått andre utmerkelser i idrettssammenheng? Kanskje du har lært noen å så på ski, gjennomført en ekspedisjon, eller nådd noe sportslige mål? Mange setter pris å gode prestasjoner, så slike ting kan også  pynte godt opp på cv’en.

3. Private småjobber

Laget middag til familien eller passet småsøsken? Eller kanskje passet katten, luftet hunden eller tatt inn post
en for naboen? Slike småjobber viser at du kan ta ansvar og være til å stole på.

4. Arbeidsuke

Gjorde du noe spesielt i arbeidsuken, på OD-dagen eller i forbindelse med andre dugnadsprosjekter på skolen eller i fritiden? Skriv det opp – engasjement teller positivt.

5. Språk og datakunnskaper

I et eget avsnitt på Cv’en må du også skrive alt du kan av språk og datakunnskaper.Etter mange timer foran skjermen har du lært noen som voksne ikke lærte like mye om da de var unge, så her kan du nok imponere mer enn du tror:-)

Les også: Her får du en enkel, men profesjonell CV mal

Ekstrahjelp er ungdommens egen jobbportal. Her finner du ledige jobber som passer for deg som er ung, og tips om hvordan skrive jobbsøknad og CV, vanlige spørsmål på jobbintervju og mye mer knyttet til det å søke jobb.
Photo by Emma Paillex on Unsplash

Photo by Emma Paillex on Unsplash