Tips til deg som vil ha sommerjobb – for det er fortsatt ikke for sent…

Juhuu, bare to uker igjen så er det skolefri! Har du ikke rukket å tenke på sommerjobb før nå, så må du hive deg rundt hvis du skal ha en sjans.

Her får du våre beste tips for å skaffe deg en sommerjobb nå. Og da hopper vi naturlig nok fort over det første tipset som sier at du må begynne jakten på sommerjobben allerede i januar 😉

2. Fortell folk rundt deg at du ønsker deg en sommerjobb.

Lar du familie, venner og bekjente vite at du ser etter en sommerjobb, så er sjansen stor for at du kan få uventet hjelp. (Er du veldig tøff, så legger du det ut på Facebook i et offisielt innlegg.) Spør venner som allerede har fått seg jobb om de kan sjekke om deres arbeidsgivere trenger flere folk. Veldig mange jobber blir formidlet gjennom bekjentskaper. Og det kan faktisk hende at mammas venninne kjenner en som kjenner en som trenger noen i sommer…

3. Sjekk for ledige jobber flere steder

Selv om mange sommerjobber legges ut allerede i februar/mars, så tikker det fortsatt inn en og annen jobbannonse. Her på ekstrahjelp.no legges det ut nye jobber for deg som er ung hver dag – og flere av disse er fortsatt sommerjobber. Du kan også finne sommerjobber på mange andre nettsider, om f.eks:

  • finn.no
  • nav.no
  • bedrftenes egne ledig stilling-sider på nettet
  • internettsidene til kommunene – de fleste av landets kommuner ansetter mange sommervikarer i forskjellige stillinger

3. Sjekk for ledige jobber hver dag

Søknadsfristene for sommerjobbene er nå veeeldig korte, og det gjelder å søke så raskt du ser annonsen. Dagen etter kan det faktisk vær for sent…

Les også: Glem søknadsfristen – søk på jobben med en gang!

4. Send en åpen søknad for sommerjobb

Er det et spesielt sted du drømmer om å jobbe, men du ser aldri noen ledig jobber der? Da kan du med fordel sende inn en åpen søknad. Mange jobber – også sommerjobber – blir nemlig besatt uten annonsering i forkant.

5. Søk på en vanlig ekstrajobb

Er du heldig kan en planlagt ekstrajobb fra høsten gi deg muligheter for jobb i sommer. Skriv i søknaden at du er tilgjengelig for ekstra arbeid i sommer, eller fortell det på intervjuet.

6. Vurder mulighetene for å bo et annet sted i sommer, og se etter jobber over hele landet!

Har du virkelig lyst på sommerjobb, men det er ikke så mange muligheter der du bor? Fortvil ikke. Det er flere arbeidsgivere der ute som ordner overnatting på stedet. Noen tilbyr både kost og losji. Kanskje du finner din drømmesommer på nye eventyr et annet sted i landet…

Her på Ekstrahjelp finner du alle sommerjobbene under TEMA/SOMMERJOBB på hovedmenyen uavhengig av arbeidssted. Hvis du kun ønsker å se ledige jobber i ditt område, så velger du fylke, kommune eller by fra nedtrekksmenyen under LEDIGE JOBBER.

Hvis du følger oss på Facebook, så får du varsler om sommerjobber nær deg rett inn i feeden din, og har en fair sjanse til å handle raskt. Lykke til!

Ekstrahjelp er hele Norges jobbsøkertjeneste for unge. Her samler vi informasjon om ledige jobber som passer for deg som er ung, og gir deg også tips om hvordan du søker jobb. Trenger du hjelp med å skrive CV? Her får du en enkel, men profesjonell CV-mal.

Photo by Caju Gomes on Unsplash

Photo by Caju Gomes on Unsplash