Sliter du med å få deg jobb, kan det lønne seg å bli med på et gratis jobbsøkerkurs

Å søke jobb for første gang kan være en utfordring, men det er hjelp å få av flere aktører som tilbyr gratis jobbsøkerkurs for ungdom.

På et jobbsøkerkurs vil du lære å lage en profesjonell CV, skrive en god jobbsøknad og forberede deg til intervju. Noen lærer deg også å bruke nettverk, og hjelper deg med å finne frem til aktuelle jobber.

Gjennom NAV (Norges offisielle arbeids- og velferdsforvaltningsenhet) rundt om i hele landet kan du være med på gratis jobbsøkerkurs. De kaller tiltaket for jobbklubb. Du må være registrert som arbeidssøker hos NAV for å delta.

I Oslo tilbyr JobbX gratis jobbsøkerkurs for ungdom mellom 16 og 26 år. Her er det ingen krav til at du er registrert som arbeidssøker hos NAV. Kurset er for deg som vil ha hjelp til å få deg en helgejobb, sommerjobb, fulltidsjobb – eller drømmejobben – som de skriver på sine nettsider.

Kursene til JobbX går over tre kvelder, og varer fra kl. 17.00 til 20.00. De neste kursene avholdes på følgende datoer:

  • 6-8. mars 2017
  • 3-5. april 2017

JobbX gir også gratis individuell veiledning til deg som er ung og søker jobb. Les mer om JobbX jobbsøkerkurs og veiledningstilbud på www.jobbx.no.

Unge Funksjonshemmede tilbyr også gratis jobbsøkerkurs, men kursene settes ikke opp veldig ofte. Du kan lese mer om det på nettsidene deres. 

Mange skoler, universiteter og høyskoler, arrangerer også jobbsøkerkurs. På NTNU i Trondheim har de f.eks. et eget karrieresenter som tilbyr både jobbsøkerkurs og intervjutrening.

Du finner også jobbsøkertips, informasjon om hvordan skrive CV og hvordan skrive jobbsøknad, her på Ekstrahjelp sine sider.

Har du erfaring med, eller kjenner til andre jobbsøkerkurs som passer for ungdom, legg gjerne igjen en kommentar under.

Foto: JobbX - gratis jobbsøkerkurs for ungdom

Foto: JobbX – gratis jobbsøkerkurs for ungdom