Ekstrahjelp fra usikret til sikret side – kan gi midlertidige lenkeproblemer

For at det ikke skal være noen tvil om at Ekstrahjelp er en sikker side å bruke har vi nå endret fra http til https for domenet (nettstedsadressen). Det betyr at alt innhold som blir sendt og mottatt mellom din nettleser og nettsiden blir kryptert.

Dette har ikke vært så viktig for oss tidligere siden vi verken har innlogging eller betaling, og dermed ikke sender eller mottar sensitiv informasjon. Men nå (eller rettere sagt for snart ett år siden) bestemte Google seg for å betrakte alle sider uten https som usikre. Fra juli ble disse sidene merket «usikret» eller «not secure». De ble samtidig gjort mindre synlig i søkemotorene. Google gjorde dette som et ledd i en lengre prosess mot et sikrere internett. Kryptert overføring av nettsider kan bl.a. hindre en tredjepart i å lage svindelsider i åpne nettverk (på f.eks. flyplasser og hoteller m.m.).

Ekstrahjelp vil gjerne bidra til et sikrere internett, og har derfor nå endelig gått over til sikret side. Men som følge av endringen, som jo påvirker nettstedsadressen, kan det bli noen midlertidige lenkeproblemer. Både i egne snarveier, i søkemoterene og på Ekstrahjelps sider. Vi beklager dette, og jobber på spreng for at det skal løse seg ganske så raskt og greit.

Photo by Liam Tucker on Unsplash

Photo by Liam Tucker on Unsplash