Verdt å vite om skattekort og frikort

Fra det året du fyller 13 år, må du skaffe deg skattekort eller frikort hvis du har tenkt til å tjene penger.

Tror du at du kommer til å tjene under 55 000 så kan du skaffe deg frikort. Tror du at du kommer til å tjene mer enn 55 000 bør du ha et skattekort.

Hva er frikort?

Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Du kan bestille frikort fra det året du fyller 13 år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Du må bestille i eget navn, med egne PIN-koder.

Husk å dele opp frikortet dersom du har flere arbeidsgivere! Glemmer du dette må du betale 50 % skatt.

Bestill frikort og les mer om det her.

Hva er skattekort?

Alle som arbeider i Norge må ha skattekort. Skattekortet viser hvor mye skatt arbeidsgiveren skal trekke, før lønnen blir utbetalt til deg. Skattekortet er elektronisk. Du mottar informasjon om hvilket skattekort du har i en skattetrekksmelding. Du behøver ikke å levere dette til din arbeidsgiver. Arbeidsgiveren din henter det elektronisk fra Skatteetaten.

Bestill skattekort og les mer om det her.

Mer informasjon

Skatteetaten sine nettsider står alt det du trenger å vite om frikort og skattekort. Er det noe spesielt du lurer på og ikke finner, er det mulighet til å sende e-mail, starte en Chat med en av de ansatte der som kan gi deg tips, råd og hjelp. De har også en hjelpetelefon.