Historien om Ekstrahjelp

Jobbegjeng i garasjen til Ekstrahjelp

Jobbegjeng i den gamle garasjen til Ekstrahjelp

Ekstrahjelp er ungdommens egen jobbportal. Tjenesten ble i sin opprinnelige form utviklet av Asker og Bærums Budstikke, og så dagens lys i august 2012. I oktober 2015 ble Ekstrahjelp lansert nasjonalt.

Ekstrahjelps visjon var – og er fortsatt – å skaffe flere jobber til ungdom. Selskapet ansatte derfor i hovedsak bare medarbeidere som var under 25 år. I tillegg ble en herlig gjeng med unge bloggere, Snapchattere og grafisk designere engasjert for å gjøre Ekstrahjelp kjent.

I desember 2016 hadde over 52.000 unge jobbsøkere registrert seg på Ekstrahjelp, og flere nasjonale kjeder hadde innledet et samarbeid med selskapet.

Tina og Nadja jobber med ny story

Tina og Nadja jobber med ny story

Som følge av manglende finansiering av videre utvikling ble selskapet Ekstrahjelp AS besluttet avviklet i desember 2016 etter en styrebeslutning i morselskapet Asker og Bærums Budstikke AS. Avviklingen ble gjennomført i januar 2017.

Nytt selskap – nye muligheter for Ekstrahjelp

Samtidig ble domenet overdratt til tidligere daglig leder, Mari, som la en plan for å videreføre Ekstrahjelp som en nyttig jobbsøkerjeneste for unge. CV-databasen og appene ble avviklet for å kute kostnader. Nettsiden ble oppdatert og forenklet med ledige stillinger, jobbsøkertips, CV- og søknadsmaler og informasjon om rettigheter og plikter, lønn og ferie.

Siden Budstikka fortsatt eide selskapet Ekstrahjelp AS, ble det opprettet et nytt selskap for ekstrahjelp.no. Det fikk navnet Going Green AS, med dobbel betydning. Vi ønsker oss en grønnere verden, samtidig som vi heier på oss selv og alle andre som gjør noe de er helt «grønne» på.

Sykdom og gründerdrøm som brast

I  august 2017 fikk Mari kreft. Istedenfor å realisere gründerdrømmen har hun måtte bruke tiden sin på operasjoner, behandling og bli frisk i tiden etter. Selv om Ekstrahjelp har lidd under sviktende oppfølging og oppdateringer, har brukerene fortsatt å strømme på. I januar 2018 feiret Ekstrahjelp fem millioner sidevisninger.

Fuck cancer

Ikke lett å være syk gründer – fuck cancer!

Men 2018 ble et tungt år for Ekstrahjelp uten Mari på plass. Gode tilbakemeldinger og vissheten om at Ekstrahjelp hjelper mange, gjorde det likevel umulig å gi opp. Så i nøden har det istedenfor vokst seg frem en ny plan for selskapet, hvor en gjeng med ungdom igjen skal på banen for å drifte selskapet videre. Mer om det følger…

I mellomtiden drives ekstrahjelp.no etter beste evne på dugnad og velvilje som en gratistjeneste for unge jobbsøkere og alle som har behov for ung arbeidskraft. Det er også gratis for både bedrifter og privatpersoner å legge ut ledige stillinger og småjobbannonser på sidene våre. Alt for å skaffe flere jobber til unge!

Har du en ledig jobb, legg den ut her – helt gratis!

Du kan hjelpe oss

Flere tusen ungdom over hele landet er innom Ekstrahjelp hver uke. Men fortsatt ved inngangen til 2019 er det mange som ikke vet om at tjenesten finnes. Fortell derfor gjerne andre om oss, og støtt oss ved å like Ekstrahjelp på Facebook.

Mari og Hannah

Mari og Hannah

Inntekter fra annonsenettverket til Google dekker faste kostnader til systemer og utstyr, men det er ikke mye til overs til markedføring. Gjennom økonomisk bidrag kan vi markedsføre tjenesten bedre, og nå ut til flere unge jobbsøkere og flere potensielle arbeidsgiver.

I 2019 er også målet vårt å få flere ungdommer involvert i driften av tjeneste – som den fine gjengen vi hadde før.

Har du lyst til å være med å bidra til å skaffe flere jobber til unge? Da kan du også støtte Ekstrahjelp økonomisk. Vi blir veldig glade for alle beløp, store eller små.

Vipps til 547614 – Ekstrahjelp donasjoner

eller sett inn ønsket beløp du vil bidra med på kontonr 1503.87.23925. 

Tusen takk for at du bryr deg!<3

Har du annet du vil gi oss, ris eller ros, eller har du et spørsmål, så hører vi gjerne fra deg her.

Ekstrahjelp er en tjeneste levert av det lille aksjeselskapet med de store drømmene, Going Green AS, org. nr. 918 609 601

Hannah legger inn nye jobber

Hannah legger inn nye jobber

Salgssjef Elise gleder seg over ny avtale

Salgssjef Elise gleder seg over ny avtale