Hei, jeg heter Mari

Sammen med en herlig gjeng 16 – 20 åringer har jeg de siste årene drevet selskapet Ekstrahjelp AS. På et knapt år med nasjonal satsing nådde vi 52.000 registrerte brukere. Når våre eiere bestemte seg for å avvikle driften, tok jeg over domenet ekstrahjelp.no.

Mari EJeg ønsker å videreføre nettsidene som en gratis jobbsøkertjeneste for unge, med de samme ambisjonene som tidligere. Vi skal skaffe flere jobber til unge!

Arbeidsmarkedet har forandret seg enormt de siste 30 årene. Mange av de typiske ungdomsjobbene har forsvunnet.

Det er viktig for unge å ta del i arbeidslivet på veien mot voksenlivet. Ikke bare for å tjene noen ekstra kroner – selv om det kan være viktig nok for flere enn vi aner. Og heller ikke bare for å pynte på CV’en. Men for å høste egne erfaringer, bli kjent med muligheter, og teste ut egne evner og interesser.

Min erfaring er at mange unge velger videre utdannelse, eller endrer kurs på allerede påbegynt utdannelse, etter deres første verdifulle møter med arbeidslivet.

Det er også viktig for arbeidslivet å ha unge ombord. Foruten å bidra med ekstra sett med hender, pågangsmot og nye øyne, så bidrar de med kunnskap som digitalt innfødte som kan komme oss andre digitale innvandrere tilgode.

Som en redaktør i The New York Times sa – What Could I Possibly Learn From a Mentor Half My Age? Plenty!

Alle burde ha en ung mentor! Men får du ingen ung mentor, så kan jeg love deg at det hjelper langt på vei å ha en ung kollega.

Jeg oppfordrer herved alle bedriftseiere og -ledere å være seg sitt samfunnsansvar bevisst, og ansette ung arbeidskraft!

Og selvfølgelig, vi legger ut stillingsannonsen gratis for dere her på ekstrahjelp.no 🙂

Tjenesten er først og fremst bygget på ideell dugnadsinnsats, med et lite tilskudd fra Google. Så håper jeg vi på sikt kan få til noe mer, slik at vi igjen kan putte noe flere unge på lønningslisten igjen.

Har du en ledig jobb eller privat småjobb du ønsker profilert, eller har noe annet å bidra med, så send meg gjerne en melding. 

Med ønske om en fortsatt fin arbeidsdag!